3 trika kako da vaš ruž duže traje

3 trika kako da vaš ruž duže traje

Kozmetička kuća Avon predstavila je novu generaciju mat ruževa Avon True Color Perfectly Matte, koji je za vrlo kratko vrijeme postao hit među ruževima. Fenomenalna inovativna formula omogućava da dobijete bogatu, dramatičnu boju koja održava hidrantni osjećaj na usnama. Najbolji dio? To je mat bez greške. Pucker-up, baby!

MATTE Coral Fever

Međutim, nositi mat ruž za usne nekad je problem, jer je zima i vrlo često imamo problema sa ispucalim i suhim usnama, ali ne brinite. Vizažistica Adisa Duraković ima nekoliko rješenja za lijepe usne, spremne za divne nijanse mat ruževa.

Adisa Duraković

Adisa Duraković

Kako bi vaše usne bile njegovane i kako biste imali savršenu podlogu za novi Avon Ultra Color Perfectly Matte ruž za usne Adisa je navela svoju rutinu koja joj pomaže u njegovanju usana tokom cijele godine, a ne samo za vrijeme hladnih, zimskih dana.

1. Uvijek prvo uradim piling usana_malo sitnog šećera ili sode bikarbone stavite na dlan i dodate nekoliko kapljica vode, kako biste dobili gušću smjesu. Navlažite malo usne i masirajte smjesom preko usana i okolo kako bi uklonili krutu kožu, a potom isperite.

2. Obavezno nanesite balzam za usne_Koristim Avon Intense Relief balsam za usne koji mi usne čini hidratiziranim tokom dužeg vremena. Bitno je istaći da svaki put nakon što nešto pijete ili nakon što jedete ponovo nanesete balzam za usne.

3. Ukoliko želite da nanesete mat ruž odmah poslije ove rutine onda sačekajte nekoliko minuta kako bi balzam omekšao i dovoljno hidrirao usne prije nego sto ga skinete. Nakon toga skinite balzam maramicom, te nanesite karmin.

I to je to! Usne će vam biti mekane i hidrirane, a ruž za usne će na vašim usnama izgledati besprijekorno.

Savjetuje_ Adisa Duraković, vizažistica

Preuzeto sa fbl.ba