Pranje kose kafom doprinosi zdravijim, sjajnijim i ljepšim vlasima

Pranje kose kafom doprinosi zdravijim, sjajnijim i ljepšim vlasima
Najprije napravite jaku kafu. Što je tamnija i jača, to će njen efekt na vašu boju kose biti bolji. Osim crne kafe, možete koristiti čak i espresso ukoliko vam je pri ruci.

Nakon što ste pripremili kafu operite svoju kosu šamponom koji inače koristite. Dobro posušite svoju kosu, ali ipak ju nemojte skroz učiniti suhom. Ukoliko je kosa duga, prebacite je naprijed i nanesite kafu. Zatim laganim pokretima ruku masirajte glavu kako bi kafa došla i do manje dostupnih dijelova.

Zatim stavite najlonsku kesu i tako ostavite od 20 do 60 minuta. Što duže pustite kafu da djeluje, kosa će poprimiti tamniju nijansu. Zatim isperite kosu toplom vodom i temeljito je osušite.

Ako ponavljate ovu metodu na sedmičnoj bazi, vaša kosa će postajati tamnija, sjajnija i zdravija. Kafa također stimulira rast dlake, što znači da se nećete morati boriti s gubitkom kose. Ako želite maksimalno iskoristiti ovu metodu, možete povremeno ispirati kosu jabukovim sirćetom.

No, važno je napomenuti da je ova metoda namijenjena ljudima s tamnosmeđom kosom i generalno tamnijim nijansama. Na plavoj kosi rezultati mogu biti manje efikasni, prenosi Tips & Tricks.